

تاثیر آلوورا و چای بر پوسیدگی دندان
مقدمه
پیشگیری و کنترل پوسیدگی، حذف باکتری های پوسیدگی را ایجاب می کند. و ضدعفونی کننده های حفره ی پوسیدگی نقش مهمی در دستیابی به هدف دارند. استفاده از فیتوتراپی رواج پیدا کرده. و بسیاری از محصولات طبیعی دارای خواص ضد میکروبی هستند. لذا می تواند به عنوان ضد عفونی کننده حفره در زمینه دندانپزشکی استفاده شود.
هدف
هدف از این مطالعه مقایسه کارایی عوامل ضد باکتریایی گیاهی روغن درخت چای (TTO) و آلوئه ورا) با کلرهگزیدین 2% موجود تجاری (CHX) به عنوان ضدعفونی کننده حفره برای استفاده در دندانپزشکی کم تهاجمی است.
مواد و روشها
این مطالعه شامل سه گروه آزمایش، گروه اول (کلرهگزیدین 2 درصد)، گروه دوم (روغن درخت چای)، گروه سوم (ژل آلوئه ورا) با گروه کنترل (آب مقطر) بود. برای هر گروه 10 بیمار با حداقل یک دندان با ضایعه اکلوزال یا اکلوزو پروگزیمال مناسب برای درمان ترمیمی آتروماتیک (ART) انتخاب شدند، نمونههای عاج با استفاده از اکسکویتور استریل در سه مرحله از هر دندان یعنی قبل از خارج کردن، پس از خارج کردن دندان و پس از ضد عفونی حفره ها جمع آوری شد. این نمونههای عاجی تحت آنالیز میکروبیولوژیک برای TVC قرار گرفتند. نتایج حاصله با استفاده از آزمون ANOVA و Bonferroni تعقیبی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها
نتایج مطالعه حاضر نشان داد که کاهش معنیداری در TVC در مقایسه بین قبل و بعد از خارج سازی در همه گروهها و پس از خارج سازی و پس از گندزدایی در تمامی گروههای آزمایشی وجود داشت. (به جز گروه کنترل). پس از ضد عفونی، کلرهگزیدین 2 درصد بیشترین کاهش را در TVC (شمارش کل باکتری ها) نشان داد و سپس 1 درصد روغن درخت چای و ژل آلوئه ورا را نشان داد.
نتیجهگیری
عوامل ضدباکتری طبیعی مانند روغن درخت چای و آلوئه ورا میتوانند بهعنوان ضدعفونیکننده حفره بهطور مؤثری مورد استفاده قرار گیرند که به حداقل رساندن پوسیدگی ثانویه و موفقیت طولانیمدت ترمیمی کمک میکند.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28892888/
آخرین دیدگاهها