
سلامت و تغذیه در ایران
مقایسه فرهنگ های غذایی ایران و ترکیه
هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه :(سلامت و تغذیه در ایران)
- تحلیل جامعه شناسی
- فرهنگ های غذای ایرانی و ترکیه ای از نظر تهیه
- توزیع و مصرف غذا
این پژوهش(سلامت و تغذیه در ایران) از تکنیک های کیفی ، تحقیق ، مشاهده و فرم های مصاحبه استفاده شده است. یافته های پژوهش از طریق مشاهدات انجام شده در تهران ، پایتخت ایران ، بدست آمده و داده ها توسط آنها گردآوری شده است.مصاحبه با افرادی که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شده اند.
با توجه به نتایج حاصل ازمشاهدات و مصاحبه ها ، عادات غذایی و تغذیه ای در ایران تمایل به حفظ ویژگی های سنتی و سلامت بودن خود دارند.شباهت ها و تفاوت ها ی بین ایران و ترکیه از نظر عادات غذایی و شیوه های خوردن وجود دارد. از سوی دیگر ، فرهنگ غذایی به شدت تحت تأثیر صنایع غذایی ،تولید مواد غذایی صنعتی ، نام تجاری و بسته بندی در سطح پیشرفته است.
هم ایران و هم ترکیه از نظر تغییرات در حال تغییر هستند و لذا مانند سایر مناطق دنیا تحت تأثیر نوسازی و تکنولوژی قرار گرفته است. تولید ، توزیع و سیستم های مصرف یا عادات غذایی دچار تغییر در روندهای جهانی شده است. اگرچه عادات غذایی جهانی است اما این عادات همیشه و در همه جوامع بر اساس ریشه های محلی هستند. به عبارت دیگر ، فرهنگ غذایی هرگز از پیوندهای فرهنگی خود جدا نمی شود.
تغذیه و سلامت تغذیه و مواد غذایی یک نیاز اساسی برای سلامت انسان است و می تواند به عنوان یک وضعیت فردی در زندگی روزمره درک شود. با این حال در ایران و ترکیه ، تغذیه یک پدیده اجتماعی است ، نه یک پدیده فردی ، زیرا وقتی غذا می خوریم ، نه تنها مواد غذایی را مصرف میکنیم بلکه در واقع ، ما برخی از احساسها و نمادها یا برندها را که در جامعه تولید شده است، نیز مصرف می کنیم.
تغذیه از مواد غذایی فقط برای زنده ماندن نیست و یک نشانه نمادین هست از سوی دیگر میتوان در مورد ابعاد و تنوع فرهنگ های خاص اشاره کرد.
موضوع و هدف مطالعه
موضوع مطالعه مقایسه فرهنگ های غذایی ، شباهت ها و تفاوت ها در تهیه و شباهت ها و تفاوت های جغرافیایی ، تاریخی و فرهنگی را در ماه اگوست 2014 در تهران به نمایش گذاشته است. مصاحبه با 10 شهروند ایرانی متشکل از سنین و جنسیت های مختلف انجام شده است و انها بر اساس متد گلوله برفی انتخاب شده اند.
تکنیک نمونه گیری
تکنیک نمونه گیری گلوله برفی یکی از تکنیک های نمونه گیری غیر احتمالی است و گاهی اوقات به عنوان نوعی از روش نمونه گیری تصادفی در نظر گرفته می شود.مصاحبه ای در ترکیه انجام نشد. زیرا دانش و تجربیات انجام شده توسط محققان این کشور در این مورد و این موضوع کافی بوده است.
بیان مسئله به عنوان پایه و اساس به شرح زیر مشخص شد:
- نحوه تهیه ، توزیع و مصرف غذا در ایران چگونه انجام می شود؟
- عادات غذایی در ایران از دیدگاه وضعیت موجود چگونه است؟ شباهت ها و تفاوت های مقایسه شده با ترکیه چیست؟
- عادات غذایی ایرانی ها در خارج از خانه چگونه است؟
- رویکردهای مردم و موسسات و ادارات نسبت به ایمنی غذا و کنترل غذا چگونه است؟
- تولید و توزیع غذای صنعتی چه تاثیری بر عادات غذایی در ایران و ترکیه دارد؟
یافته ها و مشاهدات
مشاهداتی در مرکز تهران ، دربند ، تجریش ، فرمانیه ، سعادت آباد ، بازار (بازار بزرگ) ، شهر ری و بهارستان تهران انجام شد.در این مناطق رستوران هایی وجود دارد که می توانید در آنها غذا بخورید یا بیرون ببرید. در چنین رستورانهایی گوشت به وفور مصرف میشود. از غذاهای مفید وسالم برای سلامت و تغذیه که شما میتوانید در منو های خود داشته باشید میتوان به سوپ و خورش اشاره کرد ، با این حال نمیتوان گفت که تعداد این رستوران ها زیاد است. از سوی دیگر رستوران های فست فود که در انها پیتزا ، همبرگر یا انواع هات داگ سرو میشوند تعداد بیشتری موجود میباشد که اکثرا برای سلامت و تغذیه خوب نیست اما با این حال متقاضیان زیادی دارند . خوشبختانه کیفیت و سلامت تولید مواد غذایی بسیار بالا است اما تغذیه ناسالم در ایران بسیار زیاد است.
شما همچنین میتوانید از سوپرمارکت انواع ابمیوه و خوراکی ها ار تهیه کنید یا از ابمیوه فروشی ها، ابمیوه های طبیعی مانند اب طالبی تازه ، اب هویج تازه و… که از میوه های فصلی فراوری شده سرو میشوند تهیه کنید.
مقایسه فرهنگ ها

نمونه ای از غذای ایرانی
در ایران از فریزر های بزرگ عمدتا برای نگهداری مواد غذایی به مدت زیاد ، استفاده میشود تا سلامت مواد غذایی تضمین شود همچنین از روش خشک کردن و نمک زدن برای نگهداری تغذیه ها نیز استفاده میشود ، که این روش ها روش سنتی نگهداری هستند. این نوع نگه داری اغلب در میان زنان خانه دار در ترکیه نیز مشاهده میشود و روشی است برای کمک به اقتصاد خانه. در گذشته نیز ایران برای نگهداری غذا ان ها داخل چاه ها نگه داری میکردند چون بسیار خنک بودند
وعده های غذایی را میتوان نمادی اساسی از تفاوت های اجتماعی بر اساس طبقه ، سن ، جنسیت و قومیت دانست.غذا در سنت ترک ها از جایگاه مهمی برخوردار است.وعده های غذایی تقریبا در تمام مراحل زندگی اجتماعی و در بیشتر امور اجتماعی از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند.
مواد غذایی و تغذیه در هر دو کشور ایران و ترکیه ، در مراسم های شادی و غم مورد استفاده قرار میگیرند.
تغذی در ترکیه
در کشور ترکیه مصرف گوشت کاملا محدود است زیرا در این کشور سطح درامد نقش مهمی در این امر دارد.برای اقشار مختلف جامعه با سطح درامد پایین ، امکان افزودن گوشت به تمام وعده های غذایی تا حدودی ممکن نیست اما انواع سوپ در ترکیه نیز غنی است و سوپ به طور گسترده ای مصرف می شود.

نمونه ای از غذای ترکیه ای
در وعده غذایی که فقط اعضای خانواده حضور دارند ، پدر خانواده یا بزرگترین عضو در سر میز مینشیند. این آداب و رسوم و داشتن مهمان برای ایرانیان نیز مهم است و این سنت های قدیمی در ایران به آیین های زرتشتی و اسلام برمی گردد.
در ترکیه ترتیب نشستن در هنگام غذا خوردن را می توان به تفاوت رفتارهای در خانواده اضافه کرد. در بین افراد، موقعیت اجتماعی آنها ترتیب نشستن و جایگاه آنها در میز غذا خوری را تعیین می کند. به عنوان مثال ، طبق سنت های ترکی ، جایگاه ویژه ای بنام “tör” برای مهماني كه براي صرف غذا دعوت شده است براي نشستن آماده مي شود.

اردوغان و همسرش بر سر سفره یک شهروند عادی
مصرف غذا در خارج از خانه
ریشه های عادت مصرف غذا در بیرون را می تواند به زمانهای بسیار قدیمی در ایران باز گردد.
تغذیه در بیرون از دوره زرتشت تا صفویه و قاجار در شهرهای اصفهان، تبریز، شیراز، به عادت تبدیل یافته شده.
امروزه این رسم تغذیه در تهران و شهرهای جنوبی ایران در هر روز حفظ می شود. معمولا تجار به ویژه صبحانه و ناهار را در رستوران ها می خورند.
نتیجه گیری و مقایسه نهایی :
طبق نتایج حاصل از مشاهدات و مصاحبه ها واضح است. در کشورهای ایران و ترکیه اقلام غذایی در داخل کشور تولید میشوند.
محصولات وارداتی هم وجود دارند اما میزان آنها قابل توجهی نیستند. از اینجا می توان فهمید که در مورد تولید غذا این دو کشور هیچ وابستگی به سایر کشورها ندارد.
در این دو کشور بین طبقات اجتماعی از نظر مصرف کربوهیدرات ، پروتئین ، ویتامین و سلامت بودن تغذیه تفاوت وجود دارد. به طور کلی در هردو کشور ایران و ترکیه تمایل به صرف غذا در خانه وجود دارد.
با این حال ، صرف غذا در بیرون به دلیل شرایط کار یا برای لذت و سرگرمی نیز وجود دارد.ایمنی و کنترل غذا در هر دو کشور مهم است اما کافی نیست. بعد از بسته بندی، بازاریابی محصولات در صنایع غذایی در هر دو کشور رایج است. این بدان معناست که صنایع غذایی کاملاً توسعه یافته است.
فرهنگ غذایی در ایران تحت تأثیر مدرنیته و شیوه تغذیه غربی است. و به سرعت در حال گسترش است. مصرف فست فودها نشان دهنده این موضوع هستند که باعث کم تر شدن کیفیت در سلامت و تغذیه در ایران میباشد.
کیفیت سلامت و تغذیه در ایران نسبت به ترکیه در رده پایین تری قرار دار. به هر حال ، سس ها ، پنیر و سایر مواد مورد استفاده درغذاهای فست فودی که در مغازه ها پخته می شوند ، منشاء ایرانی دارند. و به طعم ایرانی نزدیک هستند. مثل پیتزا
آخرین دیدگاهها